Contact
e-nieuwsbrief
Zoeken
English
       

VEP seminarie

Ontwikkelingen in het Europese en Vlaamse consultatiebeleid

Maandag 20 januari 2020, 10.30-12.00 uur, Brussel - presentaties online!

Inhoud >
Praktisch >
Inschrijving >
Bijkomende inlichtingen >

 Inhoud

Het Vlaams Evaluatieplatform, het Interuniversitair Centrum voor Wetgeving en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodigen u graag uit op het seminarie ‘Ontwikkelingen in het Europese en Vlaamse consultatiebeleid’ naar aanleiding van het speciaal verslag van de Europese Rekenkamer over het consultatiebeleid van de Europese Commissie en de diverse beleidsinitiatieven die in Vlaanderen op stapel staan in uitvoering van o.a. het witboek bestuur, het bestuursdecreet en het regeerakkoord. Het programma is als volgt:

10u00  
 
Onthaal
 
10u30
 
Mevr. Annemie Turtelboom, lid van de Europese Rekenkamer, licht de werking van de Europese Rekenkamer en het speciaal verslag van de Europese Rekenkamer over de openbare raadplegingen van de Europese Commissie toe
 
(pdf)
 

 
Mevr. Katrien Debeuckelaere, adviseur-jurist bij het departement Omgeving van de Vlaamse overheid, vertelt over de inventaris die werd opgemaakt van de formele inspraakverplichtingen in de omgevingsregelgeving en situeert de vervolgacties binnen de diverse beleidsinitiatieven die in Vlaanderen op stapel staan in uitvoering van o.a. het witboek bestuur, het bestuursdecreet en de beleidsnota. 
 
(pdf)

 
Dhr. Peter Van Humbeeck, werkzaam bij de SERV en verbonden aan de universiteit Antwerpen, zorgt voor een reflectie op het thema vanuit de Vlaamse consultatiepraktijk. 
(pdf)
 
12u00 Einde

 Praktisch

Dit seminarie van het VEP gaat door op maandag 20 januari 2020, van 10u30 tot 12u00, bij de SERV (Wetstraat 34-36, 1040 Brussel).
 

Inschrijving

Deelnemen is gratis maar inschrijven vooraf is verplicht. (Plaatsen zijn beperkt)

Inschrijvingen afgesloten.

 Bijkomende inlichtingen

 • Inhoudelijk verantwoordelijke:
  Peter Van Humbeeck

   
 • Praktische inlichtingen

  Vlaams Evaluatieplatform - VEP
  contact@evaluatieplatform.be

  Secretariaat VVBB
  p/a KU Leuven Instituut voor de Overheid
  Parkstraat 45 bus 3609
  3000 Leuven
 
Copyright © VVBB| Reacties op de inhoud: Bart De Peuter & Anneke Heylen
Realisatie: VVBB| Laatste wijziging: 06-05-2018
URL: http://www.evaluatieplatform.be - Secretariaat VVBB: p.a. Instituut voor de Overheid - Parkstraat 45 bus 3609 - 3000 Leuven