Contact
e-nieuwsbrief
Zoeken
English
       
 
 

Lezing

Prof. Rosalind Eyben: “The drive for Results-Based Management and Value for Money: is there space to raise some critical questions?”


Maandag 24 november 2014, 16.00-18.00 uur, Brussel Presentatie online!

Inhoud >
Praktisch >
Inschrijving >
Bijkomende inlichtingen >

 Inhoud

Het HIVA-KU Leuven i.s.m. het VEP is verheugd om een lezing aan te bieden door Prof. Rosalind Eyben, Emeritus Fellow aan het Institute of Development Studies (UK) en voormalig Chief Social Development Adviser bij DFID. Eén van haar onderzoeksdomeinen betreft de huidige obsessie in officiële hulpverlenende organisaties om effectiviteit te meten op een manier die veronderstelt dat alle problemen eenvoudig op te lossen zijn door een planning gestoeld op een lineaire oorzaak-gevolg logica. Prof. Eyben stelt dat macht, relaties, gekleurdheid van kennis en complexiteit worden genegeerd in bestaande benaderingen van prestatiemeting, idem wat betreft onverwachte gebeurtenissen en positieve en negatieve onverwachte gevolgen. Prof. Eyben was een invloedrijke stem in het het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten in het in vraag stellen van assumpties die aan de basis liggen van gangbare managementbenaderingen zoals results-based management en Value for Money. Zij is een vooraanstaande academica en actieve participant geweest in netwerken en initiatieven die een breder begrip promoten van doeltreffende ontwikkelingssamenwerking en een meer kritische en pluralistische set van methodes voor planning, monitoring en evaluatie. Zij legt in haar lezing de kernargumenten van haar kritiek uit haar deelt haar ervaringen met de betrokkenheid in het debat met donors en andere stakeholders in de wereld van ontwikkelingssamenwerking in het VK en daarbuiten gedurende de voorbije 3 tot 5 jaar.

Er werd ook tijd voorzien voor vragen vanuit het publiek.

Bekijk hier de presentatie van prof. Eyben (pdf)

 Praktisch

De lezing vond plaats op maandag 24 november 2014, van 16u00 tot 18u00. Voertaal: Engels

Plaats: BTC, Espace Jacqmotte, rue Haute - Hoogstraat 139 , Brussel

 Inschrijving

Afgesloten.

 Bijkomende inlichtingen

 • Inhoudelijk verantwoordelijke:
  Huib Huyse

 • Praktische inlichtingen

  Vlaams Evaluatieplatform - VEP
  contact@evaluatieplatform.be

  Secretariaat VVBB
  p/a Instituut voor de Overheid
  Parkstraat 45 bus 3609
  3000 Leuven
 
 
     
  Copyright VVBB| Reacties op de inhoud: Bart De Peuter & Anneke Heylen
Realisatie: VVBB| Laatste wijziging: 5-12-2014
URL: http://www.evaluatieplatform.be - Secretariaat VVBB: p.a. Instituut voor de Overheid - Parkstraat 45 bus 3609 - 3000 Leuven